Her finner du priser på ryggrøntgen for dachshund fra veterinærklinikker over hele landet

Norske Dachshundklubbers Forbund (NDF) anbefaler at alle dachshunder som brukes i avl skal være ryggrøntget mellom to og fire års alder.

NDF gir et tilskudd på 50% av prisen for ryggrøntgen hos veterinær, begrenset oppad til 2.000 kroner. Egenandelen er satt til 1.000 kroner.

NDFs tilskudd jevner ut prisforskjellene over landet, men for noen kan det lønne seg å reise et stykke for å benytte seg av en veterinær med lavere pris, eller planlegge å ryggrøntge i forbindelse med en ferietur, en prøve eller utstilling.

I tillegg til tilskuddet fra NDF, gir noen lokalklubber tilskudd til sine medlemmer. Prisen med tilskudd fra både NDF og lokalklubb er det som ligger under ‘medlemspris’ i lista. Men man kan altså ryggrøntge hunden sin hvor som helst i landet, det er bare den ekstra medlemsrabatten som er avhengig av lokalklubbtilhørighet.

Før ryggrøntgen må du gå inn på nkk.no/Min side og kjøpe en rekvisisjon for hunden det gjelder. NKK sender rekvisisjonen på e-post, og du må sende den videre til veterinæren, eller skrive den ut og ta den med til undersøkelsen. Rekvisisjonen dekker NKKs kostnader rundt avlesning og registrering av røntgenbildene.

Det er svært viktig at veterinæren kjenner til prosedyrebeskrivelsen for ryggrøntgen av dachshund og følger den nøye. Dette kan hundeeier gjerne forsikre seg om ved bestilling.

Dersom bildene ikke er av god kvalitet blir de avvist av avleser, og hele prosessen med sedering og bildetaking må gjentas. Prosedyrebeskrivelsen finner du på dachshundklubb.no under sunnhetsutvalg og avlsråd og sunnhetsutvalgets samling av informasjon. https://norskedachshundklubbersforbund.org/ndf-styret-utvalg-lokalklubber/sunnhetsutvalget/

Etter ryggrøntgen må du henvende deg til din lokalklubb, som betaler både tilskuddet fra NDF og et eventuelt tilskudd fra klubben. Du må sende over kvittering som viser navn og registreringsnummer på hunden, samt oppgi kontonummer.

Prisene er innhentet av lokalklubbene, og oppdateres etter hvert som klubbene henter inn nye priser. Med forbehold om at ikke alle klubber har meldt inn evt. tilskudd til egne medlemmer. Sist oppdatert 10. august 2022

Her finner du prislisten