NDF anbefaler at så mange dachshunder som mulig, mellom to og fire år, ryggrøntges. Som et minimum bør alle hunder som skal brukes i avl røntges. Røntgen er det beste verktøyet vi har for å redusere antall prolapser gjennom selektiv avl.

Nå har lokalklubber over hele landet hentet inn røntgenpriser fra veterinærklinikker, og listen finner du her.

NDF refunderer halvparten av prisen for røntgenundersøkelsen, begrenset oppad til 2000,- per hund. Egenandelen er satt til kr 1000,- Prisen etter refusjon ligger i kolonnen `Pris med tilskudd NDF.`  Tilskuddet tilbakebetales gjennom din lokalklubb.

I tillegg betaler flere lokalklubber ekstra tilbake til sine medlemmer. Kolonnen i prislisten som heter ‘medlemspris lokalklubb`er prisen for klubbens medlemmer når tilskuddet fra lokalklubben er trukket fra.

NDFs tilskudd jevner ut prisforskjellene en del, men prisene varierer likevel fra 1.000 til 1.865 kroner. For noen kan det lønne seg å reise et stykke for å benytte seg av en veterinær med lavere pris, kanskje til og med planlegge å gjøre unna ryggrøntgen i forbindelse med en ferietur eller en tur på prøve eller utstilling.

God sommer!

TA ANSVAR – SJEKK RYGGEN!