Til alle medlemmer som kjente til Britt Corell, Kennel Foxfoot.

Britts lidenskap var dachshund, langhår dverg og standard. Hun var også innom korthår og strihår standard, men det var dverg langhår som var hennes hjerte nærmest.

Kennel Foxfoot fikk sitt første registrerte kull i 1979 og det siste i 2011. Britt importerte noen av sine første hunder fra Kennel Malec i Finland, som ble en grunnstamme i Kennel Foxfoot. Senere ble det:

  • import fra England; Kennel Sunar og Bronia
  • import fra Tyskland; Alino V D Wijsterhoeve
  • stort samarbeid med Kennel Opalina i Danmark
  • import fra USA; Wagsmore’s Spectacular
  • import fra Argentina; Vondox Milky Way
  • … kunne også nevnt flere samarbeidende oppdrettere i Norge

Britt og Kennel Foxfoot oppnådde hederstegnet Blå nål i 1984 og Gullnål som oppdretter i 1988.

Britt satt i styret i klubben og var hjelper som sporlegger på mange av Oslo og omegns sporprøver i Maridalen. Det ble mange reiste inn- og utland på utstillinger, så det er mange champions i Kennel Foxfoot.

Britt holdt kurs i anatomi og fargeavl. Hun var opptatt av kvalitet på hode, benstamme og pels, og selvfølgelig av bruksegenskaper.

Sportrening og prøver var også en del av Foxfootene. Det ble mange timer i skogen! Som belønning kunne hun og hundene vise til viltsporpris i gull, sølv og bronse samt viltspor oppdretterpris, også denne i gull, sølv og bronse.

En av de første hundene hun hadde – som definitivt var en god leder av flokken – var Keewanawa Lancia, import fra Finland. Lancia ble trent og deltok litt på hi på Nordkisa. Det ble også jakt på rådyr med egenoppdrettet drivende hund Foxfoot Vamos A Var.

Min mor fikk diagnosen demens i 2013 og flyttet i 2015 til Pålsetunet Bo- og servicesenter. Den første tiden var høydepunktet for henne besøk av meg, med turer i skogen som hun satte stor pris på. Etter hvert så ble dette dessverre vanskeligere. Demens er noe dritt… sykdommen spiste opp min Mor, min Venn. Fra nyttår 2019 gikk det fort nedover. Mor sovnet stille og rolig inn på Pålsetunet 16. mars 2019. Jeg var ved hennes side, holdt hennes hånd i min og spilte musikk med Elvis.

Jeg ønsker å takke for blomsteroppmerksomhet fra Norsk Dachshundklubbsforbund, fra avd. Oslo og omegn og fra avd. Glåmdalen ved mors begravelse 26 mars. Takk også til de som kom. Takk til alle som kjente mor som har tatt kontakt med meg og fortalt fine ord.

Tusen takk,
Siv (datter)